Risalah Amalan Bulan Rejab

Alhamdulillah, telah hampir sebulan kita berada di dalam bulan yang penuh dengan barakah yakni bulan Rejab. Bulan Sya'aban semakin menghampiri dan Ramadhan sedang menanti kita. Dengan sisa baki yang hanya tinggal beberapa hari lagi dalam bulan Rejab ini, al-faqir ingin berkongsi dengan para muhibbin sekalian amalan-amalan dalam bulan Rejab ini. Al-faqir memohon jutaan kemaafan kerana kesibukan sehingga tidak sempat untuk berkongsi amalan2 ini di awal Rejab.

Walaubagaimanapun, sedikit amalan2 dalam bulan Rejab ini yang saya ambil dari guru saya Ustaz Muhadir bin Haji Joll, seorang pensyarah dari UIA. Beliau meminta untuk sebarkan risalah ini. Risalah ini menghimpunankan beberapa amalan berupa istighfar, tasbih, doa dan amalan-amalan lain, yang diambil dari beberapa kitab dan kutaib, yang disusun untuk dimanfaatkan oleh semua saudara seagama. Sesungguhnya amalan-amalan ini seharusnya tidak ditinggalkan oleh Muslim Mukmin dalam ubudiyyah dan perjalanannya kepada Allah sepanjang bulan Rejab yang penuh barokah dan mulia ini.

InsyaAllah, risalah ini boleh di muat turun di LINK di bawah. Klik sahaja link di bawah untuk memuat turun risalah ini. Syukran.


klik disini utk muat turun : RISALAH AMALAN BULAN REJAB

No Response to "Risalah Amalan Bulan Rejab"

 
powered by Blogger